Idei de vacanţă în România, împreună cu copiii

Idei de vacanţă în România, împreună cu copiii

Idei de vacanţă în România, împreună cu copiii


Inca nu stiti unde sa va duceti copilul in vara aceasta? Faceti-i vacanta de vara memorabila si alegeti una dintre numeraoasele destinatii de vacanta pentru familii cu copii, astfel incat atat voi cat si copiii dumneavoastra sa aveti o vacanta asa cum visati.

1. Litoralul – prima alegere pentru familiile cu copii


Trebuie sa recunoasteti – este prima alegere pentru multi. „Unde ducem copiii in vara aceasta?” – „La mare, desigur!”. Si totusi, la mare – la mare, dar unde? Pentru ca sunt atatea destinatii posibile si atatea statiuni incat cu greu iti alegi destinatia ideala.

Recomandare noastra pentru aceasta vara este 2 Mai.

Sătucul de pe malul Mării Negre, aflat între Mangalia şi celebra Vama Veche, este un loc plăcut în care puteţi petrece câteva zile în grupuri de familii cu copii, căci aici sigur veţi găsi pensiuni şi terase cu locuri de joacă pentru cei mici. Plaja este micuţă, liniştită, apa nu este adâncă şi există şi camping pentru cei care preferă să stea la cort.


2. Cazanele Dunarii


Dacă vă place muntele, dar aţi vrea să fiţi şi lângă apă, atunci Cazanele Dunării sunt destinaţia perfectă. Cazanele Dunării sunt aşezate între Porţile de Fier şi Drobeta Turnu Severin. Dacă vă întrebaţi ce pot face cei mici în afară de pescuit, plajă sau plimbări cu barca, veţi fi bucuroşi să aflaţi că există peşteri de explorat, cum ar fi Peştera Ponicova denumită şi Peştera liliecilor, datorită coloniilor de lilieci, sau Peştera Veterani. Una dintre atracţiile locului este şi Centrul de creştere în captivitate a ţestoasei Herman, cunoscută şi sub numele de ţestoasa de uscat, specie strict protejată în România şi în Europa.


3. Vulcanii noroiosi

Dacă aveţi drum prin Buzău, e păcat să nu vă abateţi un pic din drum până la Berca, în ţara vulcanilor noroioşi. Cei mici vor fi cu siguranţă impresionaţi deoarece joaca cu nămolul este, în sfârşit, permisă! Cunoscuţi în zonă sub denumirea de pâcle, vulcanii noroioşi au aceeaşi structură ca şi vulcanii adevăraţi, în interiorul lor producându-se procese similare. Adică avem de-a face cu nişte vulcani în miniatură, doar că conurile nu depășesc 5 – 6 m înălţime, iar adâncimea de la care este aruncată spre suprafaţă “lava” este foarte mică. Copiii pot alerga de la un crater la altul alunecând pe şuvoaiele de nămol ce se scurg din acestea. Distracţie garantată!


4. Salina Praid


Această minunată salină, aflată în comuna Praid din judeţul Harghita, este de fapt un orăşel aflat la o adâncime de 140 metri! Are temperaturi constante de 14-16 grade C şi este una dintre cele mai mari saline din România unde se practică tratamentul subteran al afecţiunilor respiratorii. Pe lângă Muzeul salinei, bogat în cristale şi în unelte folosite în exploatarea şi transportul sării, cei mici pot poposi la locul de joacă special amenajat în salină, în timp ce părinţii pot vizita, eventual gusta, Galeria vinurilor. În localitate există şi un ştrand cu apă sărată unde copiii, mai ales cei care nu ştiu încă să înoate bine, se pot distra în siguranţă: apa, extrem de sărată, îi va ţine la suprafaţă. 


5. Brasov


Ce puteţi face în Braşov cu cei mici după ce aţi alergat după ei prin Piaţa Sfatului sau după ce aţi vizitat Biserica Neagră? O zi la Aventura Parc este obligatorie, deoarece aici copiii aventuroşi vor găsi opt trasee de dificultate progresivă, se pot da cu tiroliene, se pot căţăra sau sări, utilizând echipament de protecţie.După ce se vor sătura de aventură, cei mici pot vizita mini-grădina zoologică, pot juca mini golf sau pot petrece restul zilei la locurile de joacă super-tari!


Sursa: www.totuldespremame.ro

Comentarii